آسیب‌های اجرایی سامانه مودیان مالیاتی

آسیب‌های اجرایی سامانه مودیان مالیاتی

جلیل کاربخش، نایب‌رئیس کمیسیون مالیات، کار و تامین‌اجتماعی اتاق ایران تصویب قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان نوید تحول بنیادی در نظام مالیاتی کشور را به همه فعالان اقتصادی و مودیان مالیاتی داده‌است.

به گزارش توتون صنعت به نقل از روزنامه دنیای اقتصاد ( به شماره 5721 مورخ 16/02/1402) در فضای اقتصادی پر از سایه امروزی شاید تنها همین سامانه مودیان و پایانه‌های فروشگاهی است که بتواند منافذ متعدد و تونل‌های پر تعداد اقتصاد زیرزمینی را شناسایی و چراغ‌های شفافیت را در اقتصاد ایران روشن کند.

اما مانند هر تحول و قانون‌گذاری نو در این سامانه، بازهم «اما»‌های فراوانی پیش‌روی مخاطبان قرار دارد. آنچه کارآمدی یک قانون نو را تضمین می‌کند وجود ساختارها و زمینه‌های اجرای آن قانون است. از سوی دیگر اجرای موثر و کارآمد این قانون تضمینی است بر اجرای بهینه و صحیح قانون دائمی مالیات ارزش‌افزوده و از همین‌جا این مهم را متذکر می‌شوم که برای اولین‌بار یک قانون مالیاتی (قانون دائمی مالیات ارزش‌افزوده) بر مبنا و پایه سامانه مودیان طراحی شده‌است.

امروزه مخاطبان قانون پایانه فروشگاهی بر این باورند که نبود ساختارهای مناسب فناورانه و تعیین بازه زمانی کوتاه برای اجرای این قانون پاشنه آشیل اجرای کارآمد آن است. اجرای یک قانون خوب می‌تواند پرونده آن قانون را برای همیشه مختومه کند.

با توجه به آسیب‌شناسی و جمع‌آوری اطلاعات از مخاطبان این قانون، ۵ ایراد اساسی را می‌توان برای آن برشمرد: «نبود زیرساخت‌های فناورانه و شبکه‌ای در اقصی‌نقاط کشور که موجبات عدم‌اجرای صحیح قانون را فراهم می‌آورد»، «عدم‌اجرای قانون و عدم‌تمکین توسط برخی از مودیان موجب به چالش افتادن سایر مودیان خواهد شد»، «اعلام محدود شرکت‌های معتمد و عدم‌توانایی پوشش کلیه مودیان توسط این شرکت‌ها»، «دغدغه افشای اطلاعات محرمانه فروش و اطلاعات شرکای مالی توسط شرکت‌های معتمد» و «اخذ مبالغ هنگفت توسط شرکت‌های ارائه‌دهنده نرم‌افزارهای حسابداری در فروش نرم‌افزارهای رابط برای صدور صورتحساب الکترونیکی ارسال به سامانه مودیان و عدم‌تمکن مالی بسیاری از اشخاص مشمول و بالطبع عدم‌انجام تکالیف.»

در نهایت پیشنهاد می‌شود سازمان محترم امور مالیاتی همانند آنچه درخصوص سامانه ماده‌۱۶۹ ق.م.م انجام داد یک سامانه موثر و کاربردی طراحی و با تعبیه آن در درگاه سازمان امور مالیاتی امکان استفاده از آن را برای کلیه مودیان، بالاخص مودیان کوچک و متوسط و فاقد تمکن مالی فراهم آورد. به‌این‌ترتیب دغدغه افشای اطلاعات خصوصی مودیان ازبین می‌رود، دغدغه‌های مالی صدور صورتحساب الکترونیکی و ارسال آن مرتفع می‌شود و به شیوع و همه‌گیری و تمکن بیشتر قانون پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان کمک شایان‌توجهی می‌کند.

 


خبرهای مرتبط

دیدگاه‌ها

دیدگاه شما

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

نمایشگاه تنباکو و دخانیات دبی
رحلت رسول اکرم

پربازدیدها

تازه ترین‌ها

قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان

الزام به تبدیل وضع عوامل استانی توزیع کالای دخانی از حقیقی به حقوقی مبنای قانونی ندارد

لازم الاجرا شدن مقررات حوزه کسب و کار منوط به ثبت و انتشار آن‌ها در «پایگاه اطلاعات قوانین و مقررات کسب و کار» است

کشف سیگار قاچاق در حوالی بازار تهران

روش‌های سازمان امور مالیاتی برای جلوگیری از فرار و کتمان مالیاتی

شناسایی پانزده شبکه کلان قاچاق سازمان یافته محصولات دخانی

جلوی احداث کارخانه سیگار الکترونیک در کشور گرفته شود

اشخاص مشمول ارائه صورت‌های مالی حسابرسی شده

خطرات سیگار الکترونیکی

آینده صنعت دخانیات؛ پیش‌بینی برای 10 سال دیگر

سیگار الکترونیکی یا ویپ، از اختراع تا ساختار

سامانه مؤدیان و پایانه فروشگاهی (قسمت اول)

استفاده از سیگارهای الکترونیک برای ترک سیگار توصیه نمی‌شود

یک محموله سیگار قاچاق در هندیجان کشف و ضبط شد

توقف تولید ، واردات و فروش سیگارهای الکترونیکی

نمایشگاه تنباکو و دخانیات دبی، آذر ماه 1402 برگزار می‌گردد

معرفی 41 نشان تجاری قاچاق سیگارت و تنباکوی معسل

نمای کلی صنعت دخانیات ایران در سال 1402

نتیجه افزایش مالیات دخانیات و شنیده نشدن توصیه‌های کارشناسی

بهای عمده فروشی محصولات جی تی آی

ایران آماج کالاهای دخانی قاچاق

افت پنجاه‌درصدی تولید تنباکوی معسل

یک روز با اولین مجتمع دخانیات ایران

جلسه مجمع عمومی عادی و فوق‌العاده انجمن تولیدکنندگان، صادرکنندگان و واردکنندگان کالای دخانی برگزار شد

در بازار مولوی تهران چه گذشت