سیگار الکترونیکی تهدیدی نوظهور برای سلامت دهان و دندان

سیگار الکترونیکی تهدیدی نوظهور برای سلامت دهان و دندان

کارشناس سلامت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به مضرات استعمال دخانیات، سیگارهای الکترونیکی را تهدیدی نوظهور برای سلامت دهان و دندان عنوان کرد.

به گزارش توتون صنعت به نقل از خبرگزاری مهر ، بهناز ولیزاده، سلامت دهان و دندان را نخستین گام در مسیر حفظ سلامت کل بدن دانست و گفت: مصرف دخانیات یکی از عوامل خطر مهم در بروز بیماریهای دهان و دندان نظیر بیماریهای لثه، سرطانهای ناحیه دهان و حلق و عوارض گسترده بر بافتهای نرم و سخت دهان محسوب میشوند.

وی بر اساس یافتههای مطالعات علمی متعدد، افزود: مصرف انواع محصولات دخانی از جمله سیگار، قلیان و تنباکوهای بدون دود با بروز طیفی از مشکلات در ناحیه دهان و دندان همراه است.

ولی زاده بوی بد دهان، تغییر رنگ دندانها، التهاب و تحلیل لثه، لق شدن و در نهایت از دست دادن دندانها را از جمله عوارض استعمال دخانیات برشمرد.

به گفته وی استعمال دخانیات روند ترمیم زخمهای دهانی را مختل کرده و احتمال شکست درمانهای دندانپزشکی را افزایش میدهد.

ولیزاده افزایش قابل توجه خطر ابتلاء به سرطانهای دهان، زبان، حلق و حنجره را یکی از پیامدهای نگرانکننده مصرف دخانیات عنوان کرد.

به گفته وی، بر اساس شواهد علمی، مصرف سیگار و قلیان احتمال بروز سرطانهای مذکور را تا چندین برابر افزایش میدهد.

کارشناس سلامت دهان و دندان، با اشاره به مضرات استعمال قلیان یادآور شد: برخلاف تصور رایج، مصرف قلیان نه تنها کمخطرتر از سیگار نیست، بلکه بهدلیل عمق نفوذ دود و مدتزمان مصرف اثرات زیانبارتری به همراه دارد.

به گفته وی، هر وعده مصرف قلیان معادل مصرف چندین نخ سیگار است و تأثیرات مخربی بر سلامت بافتهای دهانی دارد.

ولیزاده، سیگارهایالکترونیکی را تهدیدی نوظهور برای سلامت دهان و دندان عنوان کرد و افزود: برخی افراد سیگارهای الکترونیکی یا ویپ را جایگزین بیخطرتر برای سیگارهای سنتی میدانند اما شواهد علمی نشان می‌دهد که این محصولات نیز دارای اثرات زیانبار قابلتوجهی بر سلامت دهان و دندان هستند.

وی تاکید کرد: سیگار الکترونیکی بیخطر نیست و مانند سایر اشکال دخانیات میتواند سلامت دهان و دندان را تهدید کند.

به گفته ولی زاده، مطالعات انجامشده توسط انجمن دندانپزشکی آمریکا (ada) و مرکز کنترل و پیشگیری بیماریها (cdc) نشان میدهد که مصرف سیگارهای الکترونیکی منجر به خشکی دهان، التهاب لثه، تخریب مینای دندان و تغییر در میکروبیوم دهانی (میکروبهای مفید دهان) میشود.

وی با بیان اینکه برخی ترکیبات موجود در مایع سیگارهای الکترونیک، توانایی تحریک مخاط دهان و آسیب به بافتهای نرم دهانی را دارند افزود: بخار حاصل از ویپ نیز موجب افزایش نفوذپذیری بافت دهان نسبت به باکتریها شده و خطر ابتلاء به بیماریهای لثه و پوسیدگیها را افزایش میدهد.

به گفته این کارشناس سلامت دهان و دندان، استفاده مستمر از سیگار الکترونیکی موجب تغییرات برگشتناپذیر به ویژه در سلامت دهان و دندان نوجوانان و جوانان میشود.

ولیزاده بهبود گردش خون در بافتهای لثهای، کاهش التهاب و خونریزی لثه، افزایش موفقیت درمانهای دندانپزشکی، تقویت حس چشایی و بویایی و کاهش خطر بروز سرطانهای دهانی را از جمله اثرات مثبت و چشمگیر ترک دخانیات برشمرد. به گفته وی، این تغییرات مثبت گاهی در فاصله زمانی کوتاهی پس از ترک قابل مشاهده هستند.

کارشناس سلامت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ابراز امیدواری کرد با آگاهی بخشی عمومی نسبت به مضرات استعمال دخانیات، ترغیب افراد برای بهرهگیری از برنامههای ترک دخانیات و انتخاب زندگی سالمتر شاهد ترسیم لبخندی پایدارتر و آیندهای سالمتر برای همه افراد به ویژه نسل جوان باشیم.

 

 


دیدگاه‌ها

دیدگاه شما

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

پربازدیدها

تازه ترین‌ها

اخبار بین الملل مرداد ماه

افزایش قاچاق با افزایش مالیات کالاهای دخانی

کشفیات مرداد ماه قاچاق سیگار

نقش مغفول وزارت جهاد کشاورزی در امور حاکمیتی محصول توتون

توسعه همکاری ها و بهره گیری از ظرفیت های متقابل

چه عواملی بر کیفیت برگ توتون تاثیر گذار است؟

تمرکز زدایی و بهره برداری از ظرفیت استان ها در تأمین مواد اولیه صنعت دخانیات در دستور کار است

باید واقعیت اقتصادی صنعت دخانیات رابپذیریم و برای آن، برنامه ریزی و سیاستگذاری علمی و واقع گرایانه داشته باشیم

آتاناس زافیروپولوس موسس مرکز تحقیقات و آموزش تیرتاش ( 1358ـ1315)

مدیریت تلفیقی بیماری ساق سیاه توتون

مشخصات انواع سیگارت

شرکت دخانیات ایران، بازوی تحقیقاتی و پژوهشی صنعت دخانیات کشور

پذیرش هفت مقاله علمی محققین مجتمع تیرتاش در کنکره بین المللی کرستا 2025

افزایش سهم از بازار شرکت دخانیات ایران

کشفیات محصولات دخانی قاچاق در تیر ماه

ایران پابرجا

فیلیپ موریس اینترنشنال گزارش درآمدهای بی سابقه سه ماهه دوم را اعلام کرد

لزوم حل و فصل مسائل کلان دخانیات با مساعدت همه دستگاه های مرتبط

وضعیت کشور ایران برای شرکت JTI

ارزبری قاچاق بیشتر از تولید داخل!

مدیران عامل موسسه انحصار دخانیات و شرکت دخانیات ایران از بدو تاسیس تاکنون

بازدید نمایندگان کارگران دخانیات از موسسه اطلاعات در سال 1343

صادرات تنباکوی موزامبیک در سال 2024 با رشد 63 درصدی مواجه شد

میزان قطران و نیکوتین درج شده بر روی پاکات سیگارت های قاچاق و تقلبی ناصحیح است

کشفیات خرداد ماه قاچاق سیگار