یک هزار تنباکو کار اصفهانی از کار بیکار شدند
عضو شورای اسلامی کار مجتمع دخانیات استان اصفهان:

یک هزار تنباکو کار اصفهانی از کار بیکار شدند

عضو شورای اسلامی کار مجتمع دخانیات استان اصفهان گفت: با طرح دعوی شرکت عمران بهارستان مبنی بر مالکیت زمین مرکز تحقیقات کشاورزی تنباکو اصفهان، این مرکز به محل تعارض و کشمکش‌های بلاضرور و مخرب تبدیل شده که آینده یک هزار کشاورز تنباکو کار در اصفهان را با تهدید جدی مواجه کرده است.

به گزارش توتون صنعت به نقل از پایگاه خبری صدای جویا، علی بهمنی اظهار داشت: مرکز تحقیقات کشاورزی تنباکو اصفهان قدمتی بیش از ۳۰ سال دارد که محل اشتغال بالغ بر یک هزار کشاورز  است  و همچنین چند هزار تنباکو کار در کشور از نتایج تحقیقات مرکز در رشد کمی و کیفی عملکرد محصول منتفع میگردند  که امروز با طرح دعوی واهی شرکت عمران بهارستان با تهدیدات جدی روبرو است. وی بیان داشت: این ملک مورد معارضه از یک سو اصلیترین محل پژوهش در حوزه تنباکو بوده و از سوی دیگر مرجع تأمین نشا برای کشاورزان است.

عضو شورای اسلامی کار مجتمع دخانیات استان اصفهان گفت: باتوجهبه مستندات متقن ارائه شده و بررسیهای بهعملآمده محل مرکز تحقیقات کشاورزی تنباکوی اصفهان واقع در منطقه مرغ گچی، بیست سال قبل از صدور سند مالکیت محل مذکور به نام دولت به نمایندگی شرکت عمران شهر جدید بهارستان به اداره کل دخانیات استان واگذار شد. بر این اساس، شورای اداری استان بهصراحت متعهد به اختصاص ۷ هکتار زمین برای انبار و مرکز تحقیقات تنباکو از طریق کمیسیون ماده ۳۲ استان در قبال واگذاری قسمتی از ملک دخانیات استان به مرکز توانبخشی شهید مطهری شد.

وی ادامه داد: از همین رو، ملک مزبور معوض واگذاری قسمتی از ملک اداره کل دخانیات به بنیاد شهید استان قلمداد میشود. ازآنجاکه ضوابط واگذاری اراضی ملی و منابع طبیعی از طریق ماده ۳۲ نخست در قالب اجاره و سپس واگذاری و انتقال مالکیت امکانپذیر بوده، لذا در زمان واگذاری محل موصوف، قرارداد اجاره دوساله فیمابین اداره کل دخانیات استان و وزارت جهاد کشاورزی منعقد میشود. بهمنی اعلام کرد: بعد از اتمام مدت قرارداد با لحاظ انجام اقدامات مالکانه از سوی دخانیات استان مشتمل بر ایجاد دیوار و حصار در اطراف زمین، احداث اعیانی، غرس اشجار، حفر چاه آب و اخذ انشعاب برق صنعتی و استفاده بهعنوان خزانه نشا و مزرعه آموزشی، اداره کل دخانیات بهدفعات از منابع طبیعی استان پیگیر انتقال رسمی ملک میشود ولیکن به دلیل عدم صدور سند مالکیت اراضی ملی منطقه کبوترآباد (مرغ گچی) اخذ سند مالکیت مرکز تحقیقات تنباکو فراهم نگردید.

وی گفت: پس از صدور سند مالکیت ۴۵ هکتار از اراضی ملی منطقه یادشده به نام دولت به نمایندگی اداره کل منابع طبیعی استان در سال ۱۳۸۳، ستاد مستندسازی وزارت جهاد کشاورزی با انتقال رسمی محل مرکز تحقیقات به متراژ ۷۳ هکتار به شرکت دخانیات ایران موافقت مینماید و با صدور گواهی بند «د» ماده ۲۶ آییننامه اموال دولتی، دخانیات استان عملیات ثبتی صدور سند مالکیت مرکز یادشده را از اداره ثبت غرب اصفهان پیگیری میکند.

این عضو شورای اسلامی کار مجتمع دخانیات استان اصفهان گفت: عملیات ثبتی در مرحله پیشنویس سند مالکیت به دلیل ورود شورای حفظ حقوق بیتالمال استان متوقف و با توجیه خصوصیشدن شرکت دخانیات از صدور سند مالکیت به نام شرکت مذکور جلوگیری و سند مالکیت محل مرکز تحقیقات کشاورزی تنباکوی اصفهان که تنها مرکز تحقیقات تنباکوی کشور است در تاریخ شش آذرماه سال ۱۳۹۵ به نام دولت به نمایندگی شرکت عمران شهر جدید بهارستان صادر شد و شرکت مذکور به استناد همین سند بلافاصله اقدام به طرح دعوی خلعید و قلعوقمع مستحدثات و مطالبه اجرتالمثل و سپس دعوی تخلیه در مرجع قضایی مینماید که منجر به حکم تخلیه محل مرکز مزبور شد.

وی یادآور شد: حق اداره کل دخانیات استان در محل مرکز تحقیقات کشاورزی واگذاری قریب به ۱۸۰۰۰ مترمربع ملک ارزشمند و ذیقیمت اداره یادشده در خیابان کمال اسماعیل شهر اصفهان به بنیاد شهید نیست که مالکیت همین قسمت طی سنوات ۱۳۹۱ لغایت ۱۳۹۳ و بعد از آن به استثنا گواهی بند «د» ماده ۲۶ آییننامه اموال دولتی از شرکت دخانیات سلب و به دولت به نمایندگی وزارت دارایی (بهعنوان امین اموال دولت) با حق استفاده ۹۹ساله بنیاد شهید منتقل شد.

بهمنی خاطرنشان کرد: در استان حدود چند صد نفر تنباکوکاران از نشاء  آن منتفع و حدود چند هزار تنباکو کار در کشور از نتایج مرکز  در ارتقاء سطح کمی و کیفی و افزایش عملکرد و نهایت افزایش درامد منتفع میگردند.

 

 

 


خبرهای مرتبط

دیدگاه‌ها

دیدگاه شما

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

پربازدیدها

تازه ترین‌ها

اخبار بین الملل مرداد ماه

افزایش قاچاق با افزایش مالیات کالاهای دخانی

کشفیات مرداد ماه قاچاق سیگار

نقش مغفول وزارت جهاد کشاورزی در امور حاکمیتی محصول توتون

توسعه همکاری ها و بهره گیری از ظرفیت های متقابل

چه عواملی بر کیفیت برگ توتون تاثیر گذار است؟

تمرکز زدایی و بهره برداری از ظرفیت استان ها در تأمین مواد اولیه صنعت دخانیات در دستور کار است

باید واقعیت اقتصادی صنعت دخانیات رابپذیریم و برای آن، برنامه ریزی و سیاستگذاری علمی و واقع گرایانه داشته باشیم

آتاناس زافیروپولوس موسس مرکز تحقیقات و آموزش تیرتاش ( 1358ـ1315)

مدیریت تلفیقی بیماری ساق سیاه توتون

مشخصات انواع سیگارت

شرکت دخانیات ایران، بازوی تحقیقاتی و پژوهشی صنعت دخانیات کشور

پذیرش هفت مقاله علمی محققین مجتمع تیرتاش در کنکره بین المللی کرستا 2025

افزایش سهم از بازار شرکت دخانیات ایران

کشفیات محصولات دخانی قاچاق در تیر ماه

ایران پابرجا

فیلیپ موریس اینترنشنال گزارش درآمدهای بی سابقه سه ماهه دوم را اعلام کرد

لزوم حل و فصل مسائل کلان دخانیات با مساعدت همه دستگاه های مرتبط

وضعیت کشور ایران برای شرکت JTI

ارزبری قاچاق بیشتر از تولید داخل!

مدیران عامل موسسه انحصار دخانیات و شرکت دخانیات ایران از بدو تاسیس تاکنون

بازدید نمایندگان کارگران دخانیات از موسسه اطلاعات در سال 1343

صادرات تنباکوی موزامبیک در سال 2024 با رشد 63 درصدی مواجه شد

میزان قطران و نیکوتین درج شده بر روی پاکات سیگارت های قاچاق و تقلبی ناصحیح است

کشفیات خرداد ماه قاچاق سیگار