نتایج تحقیقات و پژوهش ها نشان می دهد که افزایش قیمت تأثیرچندانی بر کاهش مصرف سیگار ندارد.

نتایج تحقیقات و پژوهش ها نشان می دهد که افزایش قیمت تأثیرچندانی بر کاهش مصرف سیگار ندارد.

توتون صنعت ـ اقتصاددانان برای این که رابطه بین مصرف یک کالا و قیمت آن را به دست آورند از فرمول کشش قیمتی استفاده می کنند. کشش قیمتی درصد تغییرات در مصرف در ازاء درصد تغییر در قمیت را نشان می دهد و چون این رابطه معکوس است کشش قیمتی در کالاهای متعارف دارای علامت منفی است. به کالاهایی که کشش قیمتی آنها بالاتر از منفی یک است کالای با کشش گفته می شود. بدین معنی که در ازاء یک درصد افزایش در قیمت ، مقادیر بیشتری از مصرف آن کالا کم می شود. در مورد کالاهایی که کشش قیمتی آنها کمتر از یک است افزایش قیمت تاثیر کمتری بر کاهش مصرف دارد. در ایران نتایج مطالعاتی که توسط اقتصاددانان انجام شده است نشان می دهد کشش قیمتی سیگار پایین است و این بدان معناست که افزایش قیمت تأثیر چندانی بر کاهش مصرف این کالا ندارد.

نتایج مطالعات تیمور محمدی و سهیلا حسینی برای دوره 1363 تا 1387 با عنوان " تحلیل عوامل موثر بر تقاضای سیگار در ایران"  نشان می دهد که رقم کشش قیمتی تقاضا برابر با منفی  ۲۷ درصد است که نشان دهنده حساسیت بسیار پایین مصرف سیگار نسبت به قیمت آن است. هم چنین این تحقیق نشان می دهد که با افزایش یک درصد بیکاری میزان مصرف سیگار 2 درصد افزایش می یابد و با افزایش یک درصد با  سوادی میزان مصرف سیگار به طور متوسط 2/54 درصد کاهش می یابد.

در پژوهش دیگری که توسط به بهرام سحابی، محسن حسنی و دیگران و براساس داده های هزینه و درآمد خانوارهای شهری ایران طی سال های 1393 1380 انجام شده نتایج مطالعات قبلی تایید گردید و دخانیات از نظر قیمتی کالایی کم کشش تلقی شده و نتیجه گیری شده است که استفاده از ابزارهای قیمتی (مالیات) به لحاظ  مصرفی، اثر کاهشی چندانی ندارد. نتایج این تحقیق در پژوهشنامه مالیات «فصلنامه علمی سازمان امور مالیاتی کشور شماره 36 »منتشر شده است.

 


دیدگاه‌ها

دیدگاه شما

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

تازه ترین‌ها

قاچاق سریع‌تر از واردات رسمی

قاچاق سیگار، جای تولید داخلی را گرفت

چگونه تولیدکنندگان سیگار از ترک کردن مردم سود می‌برند؟

مونتانا بین المللی شد

تهدید قضایی برای فعالان اقتصادی

سامانه جامع اما مانع تجارت ؟!

اخبار بین‌الملل مهر ماه

هزار چم تأمین ارز واحدهای تولیدی

کشفیات مهر ماه قاچاق سیگار

دخانیات خانه من است و من کشتی را از دخانیات شروع کردم

تامین پایدار معیشت و رفاه همکاران اولویت اصلی ماست

راهکارهای رسمی و نوآورانه برای مقابله با قاچاق محصولات دخانی

گزارشی از نتایج پیمایش بررسی دلایل تغییر برند و محصول در بازار سیگارت ایران

تاریخچه‌ای از صنعت دخانیات ایران

بررسی‌ مقررات و ضوابط‌ ناظر بر توزیع‌ و فروش کالای‌ دخانی‌- عمده فروشی‌

پیام مدیرعامل و نایب رئیس هیئت مدیره به مناسبت پنجم مهر سالروز افتتاح شرکت دخانیات ایران

رشد 90 درصدی فروش شرکت دخانیات ایران در 6 ماهه اول سال جاری

اخبار و وقایع بازار سیگار مولوی تهران

شرکت دخانیات ایران در مسیر مهار بحران

کشفیات شهریور‌ماه قاچاق سیگار

مصوبه‌ای برای توزیع و چالشی برای تولید محصولات دخانی

اخبار بین‌الملل

مصوبه انتقال مؤسسه صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد (سهامدار عمده شرکت دخانیات ایران ) به صندوق بازنشستگی کشوری

اخبار بین الملل مرداد ماه

نوسازی خطوط تولید و توسعه صادرات توتون در گلستان