دخانیات سالانه ۱۴۰ هزار میلیارد تومان  به کشور ضرر میزند
معاون وزیر بهداشت:

دخانیات سالانه ۱۴۰ هزار میلیارد تومان به کشور ضرر میزند

معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: برآوردها نشان میدهد دخانیات سالانه بین ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار میلیارد تومان به کشور ضرر میزند.

به گزارش ایرنا، علیرضا رییسی در نشست خبری به مناسبت هفته بدون دخانیات ( ۴ تا ۱۰ خرداد) که بصورت مجازی برگزار شد، با اشاره به افزایش ۴۰ درصدی مصرف قلیان طی هشت سال گذشته در کشور افزود: هزینه های مستقیم بخش سلامت سالانه ۴۰ هزار میلیارد تومان است و اگر بخواهیم هزینه‌های غیرمستقیم مانند از کارافتادگی و بیماری‌هایی که دخانیات ایجاد می کند را در نظر بگیریم، ۷۰ تا ۹۰ هزار میلیارد تومان خسارت به کشور وارد می‌شود، در مجموع  دخانیات ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار میلیارد تومان به کشور ضرر می‌زند.

وی با بیان اینکه مصرف این ماده دخانی میان زنان ایرانی بالا است اظهار داشت: یکی از علل افزایش گرایش زنان بویژه جوانان برای اشتیاق به مصرف قلیان وجود تنباکوهای معطر است که بسیار خطرناک بوده و جای تاسف دارد، لازم است برای جلوگیری از این مساله برنامه هایی در دست اجرا باشد.

رییسی با بیان اینکه سال ۹۶ در دیوان عدالت اداری واردات تنباکوهای معطر ممنوع شد، تاکید کرد: اما این رای دیوان عدالت اداری به اجرا در نیامد و باید در مقابل مافیای دخانیات ایستادگی کرد و این قانون بر زمین مانده  را به اجرا در آورد تا شاهد افزایش روز افزون مصرف قلیان در کشور نباشیم. رئیسی ادامه داد: بیماری کرونا در یک و سال نیم گذشته، جان بیش از سه میلیون نفر را گرفت اما دخانیات سالانه هشت میلیون نفر را به کام مرگ می فرستد و هنوز مافیای دخانیات به کار خود مشغول بوده و خسارت های زیادی را از لحاظ مادی و جانی به جامعه وارد می کنند.

معاون وزیر بهداشت، در آمد سالانه حاصل از دخانیات را در کشور ۲۵ هزار میلیارد تومان دانست و تصریح کرد: سالانه ۵۹ میلیارد نخ سیگار در کشور تولید و ۵۵ میلیارد نخ سیگار مصرف می شود و این ماده دخانی تنها محصولی است که ارزان بوده و صف هم ندارد.

رییسی با بیان اینکه بسته‌بندی‌های زیبا و تمیز مشتریان مصرف دخانیات را به خود جلب می کند، گفت: در بحث بسته‌بندی ما قانون داریم و به صنعت معدن و تجارت ابلاغ شد که بسته بندی‌ها ساده و یک دست باشد، اما می‌بینیم که جعبه‌های سیگار را زیبا می‌چینند و این جوانان را جذب می‌کند در حالیکه این کار، جزو دستورالعمل‌های جهانی است . وی تصریح کرد: متاسفانه در فیلم ها و سریال ها نیز قهرمانان فیلم سیگار می کشند و این کار به تصور اشتباه نشان از هوش ، قدرت و استعداد شخصیت اصلی فیلم دارد یا اینکه فردی که دچار افسردگی است، می تواند سیگار مصرف کند در حالیکه این مسایل تصورات کاذب است و در ذهن مخاطب نقش می بندد.

معاون وزیر بهداشت به موضوع اخذ مالیات زیاد برای دخانیات اشاره کرد و اظهار داشت: باید مالیات بیشتری برای دخانیات از جمله سیگار و تنباکو قلیان اعمال شود و این پول باید برای حوزه سلامت هزینه شود ولی در سه سال اخیر هیچ پولی از مالیات برای این بخش تعلق نگرفته است.

رئیسی ادامه داد: فروش سیگار به صورت نخی نیز از مشکلات اساسی است و به دلیل آنکه ارزان است، اگر دانش آموزی از مدرسه بیرون می آید می تواند راحت سیگار بخرد و به افراد زیر ۱۸ سال هم فروخته می شود. وی با اشاره به اینکه دستور حمایتی برای جمع آوری قلیان سراها از سوی دادستانی صادر شده که در مقابله با کرونا کمک زیادی به ما کرد، گفت: دود وارد شده ناشی از استعمال قلیان  به بدن موجب خشک شدن حنجره و سبب تکثیر ویروس کرونا می شود و علاوه بر آن استفاده چند نفره از قلیان هم مشکلات متعددی به بار می‌آورد، برخی فضاها به صورت زیر زمینی در حال فعالیت هستند. در پایان سال ۹۸، ۲۲ هزار واحد صنفی عرضه کننده قلیان وجود داشته که به ۲۹۰۰ مرکز کاهش پیدا کرده است. معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: تنباکوهای معطر بسیار خطرناک است و ۷ هزار ماده شیمیایی در این ترکیبات است که ۷۰ ماده آن سرطان زا  و ۴۰۰ ماده سمی در آن وجود دارد. او ادامه داد: در سال ۹۴، ۷ واحد تولید کننده دخانیات وجود داشت که در سال ۹۹ به ۲۳ واحد رسید این یعنی شمار این واحد های تولیدی ۴ برابر شده است. رئیسی با اشاره به قاچاق مواد مخدر به کشور اظهار داشت: شاهد بزرگنمایی در مورد قاچاق دخانیات به کشور هستیم چرا که برخی به دنبال تولید داخل هستند، در حال حاضر ۵۹ میلیارد نخ تولید می شود و بیشتر از نیاز است و اگر قاچاق شود همین شرکت ها اقدام می کنند.

 

 


دیدگاه‌ها

دیدگاه شما

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

پربازدیدها

تازه ترین‌ها

نرخ خرید توتون‌های ویرجینیا، بارلی و باسما در سال ۱۴۰۵

اصلاح بخشنامه مالیاتی واردات توتون خام و فرآوری‌شده پس از پیگیری مرکز بهبود کسب‌وکار

نرخ خرید توتون های ویرجینیا، بارلی و باسما در سال ۱۴۰۵

به بهانه تصویب قیمت خرید توتون در هیئت مدیره شرکت دخانیات ایران

توتون ایرانی مزیت رقابتی برند ایرانی

کشفیات محصولات دخانی قاچاق در مردادماه

اخبار بین الملل مرداد ماه 1405

ضرورت اصلاح دستورالعمل تبصره ۴ ماده ۱۸ و رفع موانع زنجیره قانونی توزیع محصولات دخانی

شتاب تولید داخلی مواد اولیه دخانی با توسعه کشت، افزایش خرید تضمینی و حمایت از کشاورزان

اصلاح ساختار، تقویت تولید قانونی و مقابله با قاچاق سه ضلع احیای صنعت دخانیات کشور

مجمع عمومی انجمن تولید کنندگان، صادرکنندگان و واردکنندگان کالای دخانی برگزار شد

کشفیات محصولات دخانی قاچاق در تیرماه 1405

صعود در رکود

پذیرش ۴ مقاله در کنگره جهانی کرستا ۲۰۲۶

اخبار بین‌الملل تیر ماه 1405

شرکت دخانیات ایران در بین 10 شرکت برتر در حال رشد جهان

وقتي مقررات سخت‌گيرانه با اقتصاد توتون روبه‌رو مي‌شود (تجربه اندونزی از محدودیت نیکوتین و قطران تا نگرانی از گسترش بازار غیررسمی)

بازار دخانیات در مسیر پوست‌اندازی

اخبار امور بین الملل، خرداد ماه 1405

تولید در شرایط سخت

نقشه ملی مقابله با دخانیات نهایی شد

رشد دخانیات در میان دختران 13 تا 15 سال!؛ لزوم کنترل شبکه نمایش خانگی

گذار از بحران به توسعه؛ هم‌افزایی استراتژیک در مجتمع دخانیات گیلان برای تثبیت تولید

تحلیلی بر برنامه‌های مدیرعامل در مسیر تثبیت و توسعه

آیا تأخیر در تأمین مواد اولیه، تولید داخلی را به نفع قاچاق از میدان خارج می‌کند؟